Publicaties

Bruno Van Saen & Els Van Den Borre

 

Het 'Wereldfestival voor onderwaterbeelden' in Marseille is het grootste festival op onderwaterfoto- en filmgebied. In November 2013 won Bruno er de 'Plongeur d'OR' (Gouden duiker). Zijn winnende foto verschijnt nu als TOP-SHOT in het Nederlandse magazine 'Duiken'.

[Duiken - Februari 2014]

Hoofdredacteur Ivo Madder en zijn redactie team toveren ons verhaal over de walvishaaien van Cenderawasih Bay om in een prachtige reportage. Vergezeld van enkele van onze foto's verschijnt ons reisverhaal op 6 pagina's in het Belgische magazine Hippocampus.

[Hippocampus - Nr°246 - nov./dec. 2013]

Misschien wel onze allermooiste publicatie tot dusver. Bruno zijn biografie en vijftien van zijn onderwater foto's verschijnen in het franse magazine Aquamonde. Zijn naam op de cover pagina en een reportage van maar liefst acht pagina's.

[Aquamonde - oktober/november 2013 - N° 53]

De uitslag van de internationale wedstrijd: 'Through Your Lens 2013' verschijnt in het amerikaanse Scuba Diving Magazine. Els werd er de grote winnares en mocht de Grand Prize in ontvangst nemen met haar foto 'mouth full'. De foto staat afgebeeld op een dubbele pagina!

[Scuba Diving Magazine - Augustus 2013]

Zowel voor Bruno als mezelf wordt ook het 25e Europese Onderwater Festival van Strasbourg een groot succes. Bruno behaalde de eerste plaats in de categorie portfolio, en ikzelf de derde plaats. Verder staat ook de winnende portfolio van Bruno van de hugycup afgebeeld in het franse magazine AquaMonde.

[Aquamonde - juni/juli 2013 - N° 51]

Net als vorig jaar verschijnt Bruno zijn artikel over de Hugycup in het Belgische magazine over de duiksport, Hippocampus. Een reportage over zijn bevindingen en gevoel van de 4e editie van de Hugycup. Bruno werd de grote winnaar van de Hugycup 2012 met maar liefst vijf prijzen, en ook ikzelf ging er met talrijke prijzen lopen.

[Hippocampus - Nr°243 - maart/april 2013]

Bruno zijn artikel over de Hugycup 2011 wordt gepubliceerd in Hippocampus. Een reportage over onderwaterfoto- en videografie vergezeld met een aantal van onze prijswinnende foto's. Tijdens de Hugycup 2011 werd Bruno 2e in de categorie Macro, en ikzelf werd 3e in de Macro, 2e in de naaktslakken en 1e in de portfolio.

[Hippocampus - Nr°239 -- mei/juni 2012]

Bruno wordt de winnaar van de wedstrijd voor de beste cover foto georganiseerd door Duikmagazine. Zijn foto verschijnt dan ook op de cover pagina van de tevens laatste uitgave van dit prachtige magazine. Duikmagazine & Duiken gaan immers samenwerken en in de toekomst natuurlijk nog slechts één enkel magazine publiceren.

[Duikmagazine - juni/juli 2012]

De uitslag van de internationale wedstrijd: 'Through Your Lens: Reader's Photo Contest 2011' verschijnt in het amerikaanse Scuba Diving magazine. Bruno werd er eerste in de categorie macro met zijn 'crab in the sun'.

[Scuba Diving Magazine - Augustus 2011]

De uitslag van het 23e Europese Onderwater Festival van Strasbourg verschijnt in het franse magazine Aquamonde. Els behaalde de eerste plaats in de portfolio categorie. Alle foto's van haar portfolio worden afgebeeld op één volledige pagina.

[Aquamonde - Juni/Juli 2011 - N° 39]

En fier dat hij is!!! Bruno zijn 'Crab in the Sun' foto staat op de cover pagina van de Hippocampus. Zijn foto kreeg de speciale prijs Hippocampus tijdens het Nelos Foto- en videofestival 2010 met als beloning: het kristallen zeepaardje en de foto op de cover van het magazine.

[Hippocampus - Nr°234 - Mei/Juni 2011]

Dankzij Els haar resultaten in de Zwitserse wedstrijd Festisub verschijnt één van haar ingezonden foto's op de cover pagina van het Zwitserse nationale magazine over de duiksport NEREUS. Verder staan haar winnende foto's afgebeeld op pagina's 26, 28 en 29.

[Nereus - Nr°2 - April 2011]

Een 'Dossier spécial - La Hugy Cup 2010' verschijnt in Aquamonde. Een prachtig artikel met tien gevulde pagina's over de HugyCup 2010. De palmares van alle categorieën en alle prijswinnende foto's worden gepubliceerd in het franse magazine! Onze foto's schitteren op pagina 41, 42 en 43.

[Aquamonde - Februari/Maart 2011 - N° 37]

De belgische fabricant 'Greenforce' gebruikt sommige van onze prijswinnende foto's op de reklamefolder van hun nieuwste generatie duiklampen. Ik was enorm verbaasd wanneer ik het magazine opendraaide maar het is een eer te mogen schitteren op de reklame folder van Greenforce!

[Duiken - Jan/Feb 2011]

De uitslag van de HugyCup wedstrijd van 2010 komt in Duikmagazine. Alle prijswinnende foto's worden afgebeeld in full color in het op prachtig kwaliteits papier gedrukt tijdschrift. Zowel Bruno zijn Sepia foto als mijn foto van het oog van de pijlinktvis staan erbij!

[Duikmagazine - Dec/Jan 2010]

Voor de derde keer op rij komen wij in het informatieblad Hippocampus te staan. Bruno zijn artikel en onze winnende foto's van de HugyCup 2009.

[Hippocampus - Nr°227 - Jan/Feb 2010]

Deze keer in het de beurt aan Bruno. Samen met de uitslag van de zoetwaterflitsen verschijnen nu een aantal van zijn foto's in de rubriek Close Up - Nelos fotograaf in de kijker.

[Hippocampus - Nr°226 - Nov/Dec 2009]

Ons artikel over de Filippijnen verschijnt in de Hippocampus. Drie pagina's gevuld met tekst en foto's. Wij krijgen hierop heel wat toffe reacties. Bedankt aan iedereen!

[Hippocampus - Nr°225 - Sep/Okt 2009]

In december worden er foto's van mij gepubliceerd in het magazine Hippocampus, een tweemaandelijks magazine dat verspreid wordt onder meer dan 10.000 belgische duikers die aangesloten zijn bij de VZW NELOS, en dit in de rubriek CLOSE UP - Fotograaf in de kijker.

[Hippocampus - Nr°221 - Nov/Dec 2008]

Mijn allereerste publicatie ! Voor de eerste keer verschijnt er een foto van mij in een tijdschrift. Met het zeepaardje gezien in de Oosterschelde aan de Zeelandbrug verschijn ik in de rubriek duikmail van het Nederlandse magazine van de onderwaterwereld: Duiken.

[duiken - 19e jaargang , Nr.10 - October 2008]