Blog B&E Onderwaterfotografie

31 Maart 2016

Succesvol onderwaterfotograferen

door Bruno Van Saen

Er zijn geen geheimen, toch niet bij ons! Maar het maken van schitterende onderwaterfoto’s vereist nu eenmaal veel meer kennis dan het maken van prachtige beelden boven water. Om mooie onderwaterfoto’s te maken heb je de perfecte balans nodig in wat wij noemen, onze ‘Driehoek tot succesvolle onderwaterfotografie’.


Lees meer

29 Januari 2016

Nachtduiken in de Malediven

door Bruno Van Saen

Je moet absoluut gaan nachtduiken op de Malediven! Tot onze grote verbazing kregen wij meerdere malen dit advies. Na een teleurstellend bezoek in 2009 besloten we deze eilandengroep een tweede kans te geven én de nachtduiken gelijk in te plannen.


Lees meer

24 Juli 2015

Winnaar van de PAF TACHOV fotowedstrijd

door Els Van Den Borre

Net als in 2012, is Bruno opnieuw de winnaar van de portfolio competitie in de PAF TACHOV fotowedstrijd. Als TOP PHOTOGRAPHER van 2015 wint hij een liveaboard aan boord van de SMY Ondina.


29 December 2013

De walvishaaien van Cenderawasih Bay

door Bruno Van Saen

In augustus 2008 deed een patrouilleteam van het Cenderawasih National Park één van de bizarste ontdekkingen ooit. De lokale vissers maken er gebruik van hun ‘bagans’, en ... dagelijks zouden walvishaaien hier in grote aantallen uit de diepte naar de oppervlakte komen.


Lees meer

22 Februari 2011

Bali: Reizen en duiken in het land van de Goden

door Bruno Van Saen

Het is al lang geweten dat de Indonesische eilanden heel wat te bieden hebben wat betreft fauna en flora. Maar inmiddels kan ook ikzelf de uitspraak ‘Als je er eenmaal bent geweest, keer je er zeker eens terug’ bevestigen.


Lees meer